DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Wider World Level 2

arrow_back Grįžti atgal

Wider World Level 2
Graham Fruen, Sandy Zervas, Elizabeth Sharman, Jennifer Heath

PASKIRTIS

Vadovėlis skirtas vidurinio ugdymo pakopos anglų kalbos mokymui, orientuotas į A2 / A2+ kalbos mokėjimo lygį ir gali būti naudojamas anglų kaip 1-osios užsienio kalbos mokymui(si) 6 klasėje (5-ieji m. m.). Vadovėlis tinkamas ugdyti šio lygio bendrojoje programoje numatytas anglų kalbos dalyko ir bendrąsias kompetencijas. Pagrindinis kurso turinys skirtas 3–7 mokymo valandoms per savaitę, papildomas skaitmeninis turinys – dar 7 valandoms.

 

METODINIAI PRINCIPAI

„Wider World“ (antrasis leidimas) – tai atnaujintas, plačiai tarptautiniu mastu naudojamo kurso leidimas. Šis kursas patobulintas atsižvelgiant į išplėstinio tyrimo metu gautus mokytojų ir mokinių, naudojančių pirmojo leidimo „Wider World“, atsiliepimus.

Tai ne vien vadovėlis, bet daugiafunkcis portalas, išlaikantis ankstesnę patikimą anglų kalbos mokymo(si) metodologiją bei turintis gausybę unikalių tradicinių ir skaitmeninių priemonių. Jis padeda visapusiškai paruošti paauglius būsimam gyvenimui, suteikti jiems įgūdžių, reikalingų užtikrintai tęsti mokslus, siekti sėkmės karjeroje bei mėgautis socialiniu gyvenimu.

 

„Wider World“ kursas yra grįstas žingeidumo, pilietiškumo, kultūrinės įvairovės, lygybės, pagarbos bei tolerancijos principais. Vadovėlio ir portalo turinys papildytas nauja mokymo(si) medžiaga, vaizdo įrašais, pažangos stebėjimo ir įsivertinimo įrankiais, interaktyviomis funkcijomis ir naujoviškais skaitmeniniais sprendimais, leidžiančiais patogiai mokytis ne tik klasėje, bet ir nuotoliniu būdu. Vadovėlyje pagal Bendrąjį Europos standartą (angl. Common European Framework) integruotai lavinami visi keturi kalbiniai įgūdžiai. Išplėstinė skaitymo ir rašymo programa suteikia daugiau galimybių praktikuoti ir taikyti kalbą autentiškesniuose kontekstuose. Vadovėlio dizaine atsispindi globalaus pasaulio identitetas, kurso dalys aiškiai pažymėtos ir suskirstytos spalvomis. Kiekviename skyriuje tiriama plati gyvenimo ir kultūros įvairovė, mokiniai supažindindami su temomis iš viso pasaulio, įskaitant pasaulinio pilietiškumo ir tvarumo tikslus.

 

  • Kurso vaizdo medžiaga, gramatikos animacijos „Get Grammar“, humoristinės situacijos, interviu su tikrais žmonėmis „Vox Pops“ ir „Culture“ klipai, paimti iš BBC programų, – per visa tai akcentuojama autentiška anglų kalba.
  • Vadovėlyje integruota nauja tobulinimo(si) programa „Set for Life“, susieta su Pearson asmeninių ir socialinių gebėjimų sistema, kuri padeda besimokantiesiems ugdytis jų ateičiai reikalingų įgūdžių.
  • Kurso autoriai apgalvojo sistemingą pasiruošimą egzaminams ir paruošė platų pasiekimų patikros, įsivertinimo, testavimo užduočių banką bei rezultatų skales susiejo su tarptautiniais Cambridge English ir Pearson English egzaminais.
  • Gausūs papildomos medžiagos ištekliai ir patarimai mokytojams suteikia daugiau lankstumo mokant mišriųjų gebėjimų mokinius.
  • Virtualiojoje klasėje galima tiesiogiai leisti kurso vaizdo įrašus, bendrinti interaktyviąją lentą, naudotis pokalbio ir rankos pakėlimo sistema. Kurso internetinės darbaknygės leidžia mokytojams suteikti besimokantiesiems tiesioginį grįžtamąjį ryšį.

 

SANDARA

Vadovėlio komplektą sudaro šios dalys:

  • mokinio knyga: 9 skyriai, suskirstyti į žodyno, skaitymo, gramatikos, klausymo, rašymo, naujojo žodyno „Vocabulary Activator“, kartojimo „Revision“ poskyrius; 4 „Set for life“ atvartai; vadovėlio gale pateikiami papildomi praktiniai pratimai „Grammar time“ ir „Clil“, netaisyklingųjų veiksmažodžių lentelė;
  • prisijungimo kodas prie interaktyvios platformos Pearson English Portal;
  • pratybų knyga su kodu prisijungti prie interaktyvios programėlės Pearson Online Practice;
  • mokytojo knyga su integruota mokinio knyga, žaidimais, testais, metodinėmis rekomendacijomis, paaiškinimais ir patarimais, kaip naudotis visais vadovėlio komponentais, kaip efektyviai derinti spausdintą ir skaitmeninę mokymo(si) medžiagą;
  • mokytojo prisijungimo kodas prie interaktyvios Pearson platformos: suteikiama galimybė kartu su mokiniais atlikti interaktyvias užduotis, stebėti bei kontroliuoti mokinių pažangą, suteikiama prieiga prie garso ir vaizdo medžiagos (kodas galioja 24 mėnesius).

 

Wider World Level 2 yra antroji dalis iš keturių vadovėlių serijos.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Užsienio kalba (anglų)
Klasė
6 klasė
Kalba
Anglų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
143
Pirmojo leidimo metai
2022
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9781292342436
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
Pearson Central Europe atstovybė Baltijos regionui
Leidėjo adresas
Lačplesa iela 87/310 kab., Riga, LV-1011 Latvia
Leidėjo telefonas
+371 26514047
Leidėjo svetainė
www.pearson.lt
Leidėjo el. paštas
iveta.vitola@pearson.com
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
deklaracija