DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Lietuvių kalba. Vadovėlis 10 klasei, serija LINGUA. 1 dalis

arrow_back Grįžti atgal

Lietuvių kalba. Vadovėlis 10 klasei, serija LINGUA. 1 dalis
Audronė Janickienė, Onutė Baumilienė, Ingrida Visockienė, Viktorija Valinčiūtė

10 klasės lietuvių kalbos vadovėlis (iš serijos „Lingua“) parengtas pagal analogišką struktūrą, kaip ir 9 klasės vadovėlis. Turinio tipai, veiklos žymimi sutartiniais ženklais. Skyriai sudaryti iš atskiroms pamokoms parengtos medžiagos. Pamokos struktūrą sudaro: pamokos stimulas, mokymosi medžiagos kartojimas, naujas dalykinis turinys, užduotys ir įsivertinimas, tyrimas (projektas). Dėstoma lietuvių kalbos teorija paremta įdomiomis užduotimis, šiuolaikinių socialinių tinklų ir medijų projektais, įvairiais kalbiniais kontekstais ir lietuvių literatūros kūriniais. Greta kalbos sistemos pažinimo pateikiamos ir aktualizuojamos kalbos vartojimo temos: kalbėjimo ir klausymo, teksto kūrimo strategijos, tinkamų kalbos formų pasirinkimas bendraujant žodžiu, raštu bei elektroninėmis priemonėmis. Pateikiama praktinių su medijų ir skaitmeniniu raštingumu susijusių užduočių. Vadovėlyje daug dėmesio skiriama taisyklingos rašybos bei skyrybos, skirtingų tipų tekstų skaitymo ir vertinimo, susiejant su savo patirtimi ir nuostatomis, konkrečių tekstų tipo, žanro, funkcinio stiliaus ir paskirties atpažinimo, raiškos būdo vertinimo ir autoriaus pozicijos komentavimo įgūdžiams įtvirtinti, kalbos poveikio analizei televizijoje ir radijuje, tiesioginėms ir užslėptoms kalbos poveikio priemonėms. Teoriniai vadovėlio priedai padės mokiniams kartoti ir taikyti teorinę medžiagą, atsirinkti reikalingas strategijas veikloms ar užduotims atlikti.

1-oji vadovėlio knyga skiriama pirmajam mokslo metų pusmečiui.

Vadovėlio komplektą sudaro: vadovėlis (1-oji ir 2-oji knygos), Užduočių sąsiuvinis, Metodinės rekomendacijos, skaitmeninis vadovėlis ir papildomos interaktyvios užduotys http://www.eduka.lt




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
10 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
176
Pirmojo leidimo metai
2021
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9785430071028
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne