DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Mano ir tavo šalis Lietuva. Lietuvių kalba. 3-oji knyga. I m. m.

arrow_back Grįžti atgal

Mano ir tavo šalis Lietuva. Lietuvių kalba. 3-oji knyga. I m. m.
Prosniakova Henrika, Stumbrienė Virginija

Lietuvių kalbos vadovėlis skiriamas užsieniečių, atvykusių į Lietuvą, 11–14 metų vaikams, kurie mokosi lietuvių kalbos išlyginamosiose klasėse, išlyginamosiose mobiliose grupėse arba pagal individualų planą Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose, ir tokio paties amžiaus užsienio lietuviškų įstaigų mokiniams. Trečia vadovėlio ir pratybų sąsiuvinio knyga, kurią sudaro trys skyriai, padės ne tik tobulinti jūsų jau turimus lietuvių kalbos įgūdžius, bet ir įgyti naujų. Knygoje pateikiama dažniausiai vartojamų žodžių ir jų formų pavyzdžių, nemažai įvairių pratimų ir užduočių. Mokytojo padedami pasirinksite tinkamus pagal savo kalbos mokėjimo lygį. Knygoje taip pat pateikiama gramatikos taisyklių, specialių pratybų, įtvirtinančių taisyklingą gramatinių formų vartojimą. Tačiau vadovėlyje neapsiribojama tik žodyno turtinimo pratybomis bei gramatikos mokymu. Kiekviename vadovėlio skyriuje rasite klausymo, skaitymo, rašymo ir kalbėjimo užduočių. Jos padės ne tik lavinti jūsų lietuvių kalbos įgūdžius, bet ir geriau pažinti Lietuvą. Vadovėlio medžiaga pateikiama taip, kad susipažintumėte su Lietuvos gamta, miesto ir kaimo žmonių gyvenimu, kultūros tradicijomis, jaunimo pomėgiais ir pan.

Vadovėlyje nemažai vaizdinės informacijos: lentelių, piešinių, nuotraukų, straipsnių iš jaunimo žurnalų, įvairių skelbimų, kvietimų ir pan. Pokalbiai, klausomi ir kai kurie skaitomi tekstai – eilėraščiai, dainos, sakmės, padavimai – yra įrašyti į kompaktinę plokštelę, kuri yra mokomosios knygos dalis. Paskutinis, tryliktas, knygos skyrius jums padės pasikartoti, pasitikrinti, ką išmokote. Čia rasite ir visai nesudėtingų, ir daugiau lietuvių kalbos žinių reikalaujančių užduočių. 

Leidinys parengtas ir išleistas vykdant 2009 metų Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos darbo plane numatytos Valstybinės švietimo strategijos įgyvendinimo programos priemonę „Įgyvendinti migruojančių šeimų vaikų ugdymo planą“

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį

LIETUVA III Pokalbiai. Klausomi ir skaitomi tekstai (34.3Mb) 




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba pagal mokėjimo lygius
Klasė
5 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nenustatyta
Puslapių skaičius
160
Pirmojo leidimo metai
2010
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-9955-886-15-0
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB Dizi
Leidėjo adresas
Klinikų g. 15-2, LT-10326 Vilnius
Leidėjo svetainė
http://www.dizi.lt/lt/