DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Prima plus Schülerbuch A2/1

arrow_back Grįžti atgal

Prima plus Schülerbuch A2/1
Friederike Jin; Lutz Rohrmann

PASKIRTIS:

Vadovėlio serija PRIMA PLUS A2.1 skirta mokiniams nuo 14 metų ir gali būti naudojamas trečiaisiais ir ketvirtaisiais vokiečių kalbos kaip antrosios užsienio kalbos mokymosi metais. Tai yra trečioji septynių vadovėlių serijos dalis, skirta moksleiviams pasiekusiems A1.2 kalbos mokėjimo lygį ir orientuota į A2.1 kalbos mokėjimo lygį pagal Bendruosius Europos kalbų mokymosi, mokymo ir vertinimo metmenis. Vadovėlis „Prima plus A2.1“ tinkamas ugdyti A2.1 lygio Bendrosiose programose numatytas užsienio (vokiečių) kalbos dalyko ir bendrąsias kompetencijas.

 

METODINIAI PRINCIPAI:

Vadovėlį sudaro 7 skyriai ir 2 papildomi kartojimo skyriai - Kleine Pause (trumpoji pertrauka) ir Große Pause (ilgoji pertrauka). Informacijos įsisavinimui ir įtvirtinimui yra naudojamos skaitymo, kalbėjimo, rašymo ir klausymo užduotys, pasižyminčios formų ir tipų įvairove.

Naudodamas vadovėlio užduotis mokytojas gali individualizuoti ir diferencijuoti pamokos turinį pagal besimokančiųjų poreikius ir gebėjimus. Vadovėlyje pateikiamos užduotys projektinei veiklai atlikti padeda mokiniams plėsti ir įtvirtinti žodyną nagrinėjama tema ir skatina kūrybiškumą. Audiovizualinės (vaizdo) užduotys (kiekvienam skyriui po 3 užduotis) pateikiamos po kartojimo skyrių siekiant paįvairinti pamokas ir paskatinti mokinių mokymosi motyvaciją. Vadovėlyje kalbiniai gebėjimai ugdomi keliais lygmenimis. Kiekviename skyriuje yra fonetikos įgūdžius (tarimą, intonaciją, žodžių kirtį) lavinančių pratimų. Baigiamasis skyriaus puslapis pavadinimu „Das kannst du“ (tu tai gali) yra skirtas mokiniams įsivertinti tai, ko jie išmoko kiekviename skyriuje, o jo gale pateikiama susisteminta skyriuje nagrinėtų gramatinių reiškinių apžvalga.

Kartojimo skyriai „Kleine Pause“ (mažoji pertrauka) ir „Große Pause“ (didžioji pertrauka) literatūrinių ir projektinių metodų pagalba, panaudojant vaizdo įrašus, leidžia mokiniams žaismingai ir kūrybiškai prisiminti nagrinėtas temas ir tuo pačiu labiau pažinti vokiškai kalbančias šalis.

Pažymėtina, kad pratybų sąsiuvinis papildo vadovėlyje pateiktą medžiagą. Pratybų sąsiuvinyje esančios užduotys skirtos vadovėlio medžiagos gilinimui ir įtvirtinimui tiek dirbant klasėje, tiek skiriant namų darbų užduotis.

Mokytojo knygoje pateikiamos metodinės pamokų planavimo rekomendacijos, aiškiai išdėstyti pamokų tikslai ir uždaviniai, pateikiami darbalapiai kopijoms, vadovėlio ir pratybų knygos garso įrašų tekstai, pratybų knygos užduočių atsakymai ir yra skirti 4 puslapiai užrašams.

Skaitmeninis paketas su vadovėliu ir pratybomis, mokytojo knyga, garso ir video įrašais, darbo lapais mokytojui sudaro sąlygas paįvairinti pamokas. Pakete integruoti papildomi interaktyvūs pratimai.

 

SANDARA:

Vadovėlio komplektą sudaro šios dalys:

- vadovėlis;

- pratybų sąsiuvinis su garso įrašų ir interaktyviųjų pratimų CD;

- mokytojo knyga;

- testų sąsiuvinis su garso įrašų CD;

- DVD su vaizdo įrašais, paveikslėliais ir darbalapiais vadovėliui;

- CD su garso įrašais vadovėliui;

- skaitmeninis vadovėlis su integruota garso ir vaizdo medžiaga, interaktyviais pratimais;

- skaitmeninė pratybų knyga su integruota garso ir vaizdo medžiaga, interaktyviais pratimais;

- skaitmeninis paketas su vadovėliu ir pratybomis, mokytojo knyga, garso ir vaizdo įrašais, darbalapiais.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Užsienio kalba (vokiečių)
Klasė
8 klasė
Kalba
Vokiečių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
80
Pirmojo leidimo metai
2015
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9783061206437
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
Cornelsen Verlag/UAB "Šviesa"
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
+37061422022
Leidėjo svetainė
https://www.sviesa.lt/
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
vadovelio-recenzija-prima-plus-a2-1-irma-viciniene