DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Lietuvių kalba. Vadovėlis 4 klasei. 1 dalis (serija „Taip!“)

arrow_back Grįžti atgal

Lietuvių kalba. Vadovėlis 4 klasei. 1 dalis (serija „Taip!“)
Vilma Dailidėnienė, Daiva Jakavonytė – Staškuvienė, Nomeda Kasperavičienė

Serijos „TAIP!“ lietuvių kalbos priemonių komplektas skirtas 4 klasės mokiniams.

Vadovėlyje patraukliai, sistemingai ir inovatyviai atskleistas atnaujintos Pradinio ugdymo lietuvių kalbos bendrosios programos (2016) turinys.  Mokiniai kalbėjimo, klausymo, skaitymo ir rašymo gebėjimus ugdosi taikydami jau įvaldytas ir naujas mokymosi strategijas. Vaikai mokysis diskutuoti, vartoti ir užrašyti dialogą, aiškinsis, kaip teisingai suprasti informaciją garso ir vaizdo įrašuose; atliks klausymosi užduotis. Skaitydami tekstus mokysis rasti tekste aiškiai pateiktą informaciją, daryti tiesiogines išvadas, palyginti, apibūdinti, susieti, paaiškinti teksto informaciją ir idėjas, įvertinti teksto turinį. Analizuos straipsnius iš laikraščių ir elektroninių tinklalapių internete. Informaciją apibendrins braižydami įvairius mąstymo žemėlapius. Rašymo srityje kalbinę kompetenciją gilins aiškindamiesi žodžio ir kalbos dalis. Vadovėlyje nagrinės įvairius kūrinius, mokysis juos apibūdinti, pagrįsti ir paaiškinti savo nuomonę, pasiremti savo patirtimi, įžvalgomis. Kurs pasakojimus įterpdami dialogą, aiškiai suformuluodami problemą ir jos sprendimo būdus.                   

Didžiausia naujovė šiame vadovėlyje – elektroninėje aplinkoje skaitomų tekstų suvokimo gebėjimų ugdymas ir skaitymo strategijos, kurių prireiks ieškant informacijos, atsirenkant ir skaitant tekstus internete. Vadovėlis, atliepdamas šiandieninės vaikų kartos poreikius, padeda jiems pasirengti naujiems iššūkiams, ugdo jų žingeidumą ir savarankiškumą, skatina nuoseklaus mokymosi įpročius.

Lietuvių kalbos mokymosi komplektą LIETUVIŲ KALBA 4 KLASEI (serija „TAIP!“) sudaro:

  • Vadovėlis (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)
  • Užrašai (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)
  • Pasitikrinamieji darbai
  • Skaitiniai
  • Mokytojo knyga
  • Skaitmeninės užduotys ir papildoma mokomoji medžiaga virtualioje mokymo(si) aplinkoje „Eduka klasė“ www.klase.eduka.lt



Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
4 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
104
Pirmojo leidimo metai
2019
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06937-7
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Paskirto vertintojo recenzija
isvada