DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Literatūra 8. Vadovėlis 8 klasei. 1 dalis (serija ATRASK)

arrow_back Grįžti atgal

Literatūra 8. Vadovėlis 8 klasei. 1 dalis (serija ATRASK)
Eglė Nachajienė, Dalia Švažienė, Jolita Mickienė

Augti kartu su literatūra, ją suprasti ir nagrinėti, struktūruotai reikšti mintis žodžiu ir raštu, kalbėti ir klausytis kito kalbos, argumentuoti, rašyti rašinį, įsivertinti mokymosi veiklų kompetencijas Atradimų žemėlapyje – šias ir kitas patirtis, projektus ir užduotis siūlo aštuntokams „Literatūra 8“, serija „ATRASK“, autorės. Šis vadovėlis nuosekliai tęsia ankstesnių „ATRASK“ literatūros vadovėlių 5, 6, ir 7 klasei mokymosi tiriant kryptį ir nuo pat pirmųjų pamokų įtraukia, teikia įvairias pagalbas ir mokymosi strategijas mokiniui dirbti individualiai ir su grupe bendraklasių. Didžiausias dėmesys skiriamas pamokos teksto – programos kūrinio suvokimui, nagrinėjimui ir interpretacijai, literatūrinių argumentų rašiniui ar pristatymui žodžiu kaupimui. Teorinė pagalba pateikiama ir skyriaus įvadinėse atlankose, ir pamokos teoriniame „rakte“, sąvokų žodynėlyje. Vadovėlis skiriamas mokiniui, todėl veiklas ir jų atlikimo būdus primena intuityvūs sutartiniai vadovėlio ženklai. Įdomios kūrybinės užduotys, diskusiniai klausimai ir bendri projektai leidžia mokytojui dirbti klasėje aktyviai, sudaro galimybes įtraukti į pamoką įvairios patirties ir mokymosi stilių mokinius. Vadovėlio komplektas ne tik suplanuotas pamokomis, kas palengvina mokytojo darbą, jame numatyti ir etapiniai įsivertinimai: pamokos, skyriaus, temos. Skyriaus ar temos apibendrinimo etapuose mokinys įsivertina praktiškai taikydamas įgytas žinias, skaitydamas ir analizuodamas dar nenagrinėtus tekstus. Pateiktos įsivertinimo formos (testai, įsivertinimo liniuotė, kompetencijų žemėlapis) leidžia mokytojui sekti kiekvieno mokinio individualią pažangą, sumuoti kaupiamąjį vertinimą, mokiniui – tai jo paties savarankiškas pasitikrinimas ir pasiekto rezultato įsivertinimas.  

Literatūros vadovėlis 8 klasei, serija „Atrask“, yra parengtas pagal 2016 m. Atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo bendrąją programą.

Vadovėlio LITERATŪRA 8 „serija ATRASK“ komplektą sudaro: vadovėlis (1-oji ir 2-oji dalis), Kūrybinės užduotys, Metodinės rekomendacijos, skaitmeninis vadovėlis ir papildomos interaktyvios užduotys http://www.eduka.lt.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
8 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
168
Pirmojo leidimo metai
2019
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9785430069278
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Paskirto vertintojo recenzija
paskirtu-vertintoju-isvada