DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Gilė. Pasaulio pažinimo vadovėlis. 1-oji kn. IV kl. (serija „Šok“) (lenkų kalba)

arrow_back Grįžti atgal

Gilė. Pasaulio pažinimo vadovėlis. 1-oji kn. IV kl. (serija „Šok“) (lenkų kalba)
Minkuvienė Edita, Kukanauzienė Ligita, Didžgalvienė Aušra

IV klasės verstinis pasaulio pažinimo vadovėlis „ŻOŁĄDŹ " užbaigia to paties pavadinimo vadovėlių seriją pradinei mokyklai. Mokomosios medžiagos turinys ir jos pateiktis orientuoti į vaiko visapusį ugdymą - bendrosios ir dalykinės kompetencijos ugdomos atsižvelgiant į konkretaus amžiaus tarpsnio ypatumus, įvairius mokymosi stilius, skirtingus gebėjimus bei poreikius.

Vadovėlio pirmojoje knygoje „Mes - žmonės" susipažįstama su žmonijos istorija, Lietuvos istorine praeitimi, garsiausiais mūsų krašto žmonėmis, savivalda, valstybinių ir tarptautinių institucijų veikla. Plėtojamas mokinių gebėjimas pažinti žmogaus kūną, pastebėti jo pokyčius, paaiškinti organizmo funkcijas.      

Antrojoje knygoje „Žemė ir Visata" kalbama apie Žemę ir Saulės sistemą, susipažįstama su žemynais, medžiagų savybėmis ir kitimais, energijos šaltiniais ir jos taupymo būdais, pateikiama žinių apie gyvūnų bendruomeninį gyvenimą. Aiškinamas judėjimas ir jo dėsniai, plėtojami mokinių gebėjimai tyrinėti elektros reiškinį, orientuotis aplinkoje naudojantis žemėlapiais, gaubliu.

Vadovėlio atlankos struktūra tokia pati kaip ir I-III klasės vadovėlių.

Daugiau dėmesio skiriama gimtojo krašto istorijai. Kiekvieno mėnesio pirmojoje atlankoje aptariami svarbiausi su tuo mėnesiu susiję Lietuvos istorijos įvykiai.   

Kiekvienos vadovėlio dalies pabaigoje yra žodynėlis. Jame surašyti ir paaiškinti retesni, sudėtingesni, o galbūt ir visai vaikams nežinomi žodžiai, su kuriais jie gali susidurti skaitydami tekstą. Ieškodami šių žodžių reikšmių mokiniai turės galimybę tobulinti darbo su žodynu įgūdžius.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį






Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalykas
Pasaulio pažinimas
Klasė
4 klasė
Kalba
Lenkų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
88
Pirmojo leidimo metai
2016
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9785430065560
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Vertėjas
Kristina Zdanovska