DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Istorija. VI kl. (serija „ATRASK“)

arrow_back Grįžti atgal

Istorija. VI kl. (serija „ATRASK“)
Petrauskis Kęstutis, Litvinaitė Jūratė, Vilkelienė Kristina

Naujasis serijos ATRASK istorijos vadovėlio komplektas VI klasei parengtas nuosekliai laikantis esminių Pagrindinio ugdymo istorijos bendrosios programos nuostatų ir turinio gairių bei pagrindinio ugdymo programos tikslo – padėti mokiniams formuoti istorinę sąmonę, supratimą, kad šiandienos pasaulis, jo tvarka ir vertybės yra istoriškai nulemtos ir kintančios. Ypač daug dėmesio vadovėlio komplekte skiriama bendrųjų kompetencijų – mokėjimo mokytis, pažinimo, komunikavimo – ugdymui. Vadovėlio komplekto išskirtinumą lemia mokymosi tiriant metodika, ją atliepianti vadovėlio komplekto struktūra ir rengėjų išbandyti bei mokiniams rekomenduojami darbo metodai. Jų esmė – mokytis tiriant, ieškant atsakymų į kylančius klausimus, bendradarbiaujant su kitais. Vadovėlio komplekto turinys ir gebėjimų ugdymo strategijos kryptingai orientuotos į visuminį istorinio raštingumo ugdymą.
Vadovėlio komplektą sudaro vadovėlis, „Jaunojo istoriko užrašai“, interaktyvi mokytojo knyga, skaitmeniniai ištekliai mokymosi aplinkoje http://e.sviesa.lt. Vadovėlis – pagrindinė mokymosi priemonė ir informacijos šaltinis. Atsivertę skyriaus pradžią mokiniai susipažins, kokių žinių ir gebėjimų įgis nagrinėdami skyrių, ras kiekvienos temos siekius, istorinio tyrimo užduotį, kurią atliks mokydamiesi skyrių, ir tyrimo žingsnius.
Kiekvienoje vadovėlio temoje keliamas pagrindinis temos tyrimo klausimas, pateikiama trijų sudėtingumo lygių užduočių, taip pat įvairių informacijos šaltinių nuorodų.
Skyrių pabaigoje mokiniams siūloma pasikartoti ir įtvirtinti žinias, atlikti kartojimo užduotį, įsivertinti. Vadovėlio pabaigoje – sąvokų žodynėlis, vardų rodyklė.
Papildomų temų, žemėlapių ir užduočių smalsiems mokiniams pateikiama skaitmeninėje mokymosi aplinkoje e. Šviesa (http://e.sviesa.lt).
Vadovėlio komplekto rengėjai tikisi, kad šis išskirtinis vadovėlio komplektas patrauks istorijos mokytojų, mokinių ir tėvų bendruomenės dėmesį ir taps populiarus.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Visuomeninis ugdymas
Dalykas
Istorija
Klasė
6 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
156
Pirmojo leidimo metai
2015
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06426-6
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
Istorija. VI kl._leidejo pasirinkto vertintojo recenzija.pdf
Paskirto vertintojo recenzija
Istorija. VI kl._paskirto vertintojo recenzija.pdf