DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Gilė. Pasaulio pažinimas. 1-oji kn. III kl. (serija „Šok“) (lenkų kalba)

arrow_back Grįžti atgal

Gilė. Pasaulio pažinimas. 1-oji kn. III kl. (serija „Šok“) (lenkų kalba)
Minkuvienė Edita, Kukanauzienė Ligita, Didžgalvienė Aušra

Gilės" vadovėlio komplekto III klasei medžiaga parengta laikantis nuostatos, kad vaikų bendrosios ir dalykinės kompetencijos (žinios, supratimas, gebėjimai, nuostatos) būtų ugdomos atsižvelgiant į jų konkretaus amžiaus tarpsnio ypatumus, įvairius mokymosi stilius, skirtingus gebėjimus ir poreikius.

Pirmoje knygoje „Žmogus ir gamta" kalbama apie organizmus (žmones, augalus, gyvūnus), jų sudėtines dalis, būtiniausias sąlygas išgyventi, svarbiausius gamtos ir žmonių sukurtus objektus, atmosferos ir fizikinius reiškinius, bendruomeninius ryšius. Antroje knygoje „Seniau ir dabar" dėmesys kreipiamas į reikšmingiausius praeities įvykius, supažindinama su Lietuvos istorine praeitimi, žymiausiais krašto žmonėmis, gamtos ištekliais, šalimis kaimynėmis, suteikiama žinių apie mūsų planetą Žemę, Mėnulį ir žvaigždes, toliau plėtojami mokinių gebėjimai naudotis žemėlapiais ir planais.   

Vadovėlio atverstinio struktūra tokia pati kaip I-II klasės vadovėlių.

Daug dėmesio skiriama mokinių žodyno turtinimui. Kiekvienos knygos gale pateikti žodynėliai, kuriuose suprantamai paaiškintos vaikams naujos ar rečiau vartojamos sąvokos.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalykas
Pasaulio pažinimas
Klasė
3 klasė
Kalba
Lenkų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
92
Pirmojo leidimo metai
2015
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06401-3
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Vertėjas
Kristina Zdanovskaja