DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Muzika. Vadovėlis su kompaktine plokštele (CD). VIII kl. (serija „Šok“)

arrow_back Grįžti atgal

Muzika. Vadovėlis su kompaktine plokštele (CD). VIII kl. (serija „Šok“)
Malikėnienė Rasa

Visi muzikos vadovėlio VIII klasei skyriai turi apibendrinimo atvartus. Vadovėlio medžiaga siejama su mokinių patirtimi bei aktualiais  socialiniais ir kultūriniais poreikiais. Mokiniai skatinami tyrinėti juos supančią tikrovę, socialinius reiškinius bei vertinti save kaip aktyvų, muzikuojantį visuomenės pilietį. Pamokai pateikta medžiaga leidžia mokytojui taikyti įvairius darbo metodus, atsižvelgti į mokykloje turimą techninę muzikos bazę, mokinių polinkius, skonį, patirtį.

Vadovėlyje pateiktos užduotys sudaro mokytojui galimybę diferencijuoti ir individualizuoti ugdymo turinį. Mokiniai skatinami daryti išvadas, generuoti idėjas, teikti pasiūlymus. Plečiamas muzikinių terminų kalbos žodynas. Pateikiamas papildomas dainų tekstų ir natų repertuaras. Muzikinį klasės repertuarą mokytojui padeda formuoti ir prie vadovėlio pateikta kompaktinė plokštelė (CD). Mokytojo darbą palengvina analogiška, nuo V klasės „Šok“ serijoje išlaikoma mokomųjų komplektų sandara, medžiagos atlankos principas, vieninga aktyvaus projektinio mokymosi sistema, įgalinanti ugdyti dalykines ir bendrąsias mokinių kompetencijas. Mokinys lengviau įsitraukia į mokymosi procesą, pagal vadovėliuose pateiktus mokymosi žingsnius, pasirengia aktyviai dalyvauti mokymo procese ir įsivertinti savo pasiekimus.

Interaktyvi mokytojo knyga parengta muzikos pamokoms VIII klasėje suteikia mokytojui galimybę koreguoti ir pildyti jau pateiktus ilgalaikius ir trumpalaikius muzikos mokymo planus, uždavinius pagal mokomosios klasės poreikius ir lygį, kaupti užduotis ir kitą pamokoms reikalingą medžiagą. Per tiesiogines nuorodas galima įeiti į Bendrųjų programų (2008) puslapius, į papildomus šaltinius, muzikinius kūrinius, taip pat į formą, pateiktą mokėjimo mokytis kompetencijai vertinti, ir į specialiai suformuotą lentelę, kurioje galima fiksuoti ir kaupti mokinių pažangos duomenis.

 

Muzikos mokymosi komplektą MUZIKA 8 sudaro:

Vadovėlis su kompaktine plokštele (CD)

Interaktyvi mokytojo knyga

 




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Meninis ugdymas
Dalykas
Muzika
Klasė
8 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
136
Pirmojo leidimo metai
2014
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06133-3
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
Muzika. VIII kl.-leidejo pasirinkto vertintojo recenzija.pdf
Paskirto vertintojo recenzija
Muzika. VIII kl.-paskirto vertintoj recenzija.pdf