DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

BIOS 9. Biologijos vadovėlis 2 d. IX kl. (lenkų kalba)

arrow_back Grįžti atgal

BIOS 9. Biologijos vadovėlis 2 d. IX kl. (lenkų kalba)
Baleišis Edvardas, Zdanevičienė Vilija

BIOS 9 – trečiasis serijos BIOS vadovėlis. Jo autoriai: Edvardas Baleišis ir Vilija Zdanevičienė. Vadovėlis parengtas pagal naująsias bendrąsias programas.

Vadovėlis prasideda įvadiniu skyriumi, kuriame mokiniams primenama biologijos „abėcėlė“. Toliau vadovėlis konstruojamas tradiciškai – kaip pavyzdį imant žmogų, nagrinėjamos gyvybinės funkcijos.

Vadovėlio tekstas paprastas, lengvai skaitomas, neperkrautas sąvokų. Nemaža dalis informacijos koncentruojama iliustracijose. Tekste yra nuorodos į iliustracijas. Kiekvienoje temoje pateikiama nemažai užduočių, kurios suformuluotos remiantis B. Bloomo‘o taksonomija. Užduotis autoriai stengiasi tampriai susieti su iliustracine medžiaga.

Be pagrindinio teksto vadovėlyje yra ir papildomų rubrikų. Rubrikoje „Laboratorija“ pateikiami praktiniai darbai. Dauguma darbų nesudėtingi, juos lengva atlikti biologijos kabinete arba namuose. Rubrika „Metodas“ skirta bendrosioms ir dalykinėms kompetencijoms lavinti. Joje mokiniui priimtina forma pateikiamos kai kurios metodikos, pavyzdžiui, kaip apskaičiuoti ir įvertinti kūno masės indeksą (KMI) arba suteikti pirmąją pagalbą sąmonės netekusiam žmogui. Rubrikoje „Žvilgsnis iš arčiau“ pateikiama įdomioji, mokinio akiratį plečianti, tačiau neprivaloma informacija. Rubrikos „Santrauka“ ir „Pasitikrink!“ skirtos išeitos medžiagos apibendrinimui ir savikontrolei.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalykas
Biologija
Klasė
9 klasė
Kalba
Lenkų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
128
Pirmojo leidimo metai
2013
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-9955-26-423-1
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
K. Mickevičiaus leidykla „Briedis“
Leidėjo adresas
Parodų g. 4, LT-04133 Vilnius
Leidėjo telefonas
8 5 270 6479,
Leidėjo svetainė
www.briedis.lt
Leidėjo el. paštas
info@briedis.lt
Vertėjas
Jan Sienkewicz