DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Būti su Dievu. Katalikų tikybos vadovėlis. I kl.

arrow_back Grįžti atgal

Būti su Dievu. Katalikų tikybos vadovėlis. I kl.
Margytė Erika, Keršytė Loreta

Tikybos vadovėlis, parengtas pagal atnaujintas Bendrąsias programas, skirtas pradedantiems lankyti mokyklą pirmokams. Vadovėlis skatina geriau pažinti save, pasaulį, tikėjimą, Dievą, ugdo pagarbų santykį su Kūrėju, žmonėmis, supančia aplinka.

Pirmame skyriuje „Pasaulis pilnas Dievo dovanų“ mokiniai kviečiami pastebėti, kiek daug aplinkui grožio, kaip reikia saugoti mūsų aplinką ir visą Dievo kūriniją. Klausiama „Kas aš esu?“, „Iš kur pasaulyje atsirado ir blogų dalykų?“, supažindinama su Dievu, kuris yra Švenčiausioji Trejybė, pristatoma angelų sukūrimo ir nuopuolio istorija, žmogaus polinkis ne visada pasirinkti tai, kas gera, taip pat nuodėmės samprata ir jos pasekmė – mirtis.

Antrame skyriuje „Noriu draugauti ir bendrauti, atsiliepti mane kviečiančiam Dievui“ svarstoma laimės samprata, buvimo nelaimingu patirtis, Dievo planas išgelbėti žmoniją per Sūnų – Jėzų Kristų. Mokiniai supažindinami su advento laikotarpiu, pristatomas Marijos ištartas „Taip“ Dievo planui išgelbėti žmoniją.

Trečiame skyriuje „Jėzus gyveno su mumis ir dėl mūsų“ pasakojama apie Jėzaus vaikystę, Šventosios Šeimos gyvenimą, svarstoma pagalbos vienas kitam, draugystės vertė. Paaiškinama, kas yra apaštalai, ką reiškia būti Jėzaus bičiuliu. Jėzaus padaryti stebuklai pristatomi kaip Dievo meilės ir pagalbos ženklai žmonėms. Kiekvienas asmeniškai kviečiamas svarstyti, kaip galėtų padėti kitiems žmonėms, tikėti, kad Jėzus visada pasilieka su mumis ir nori mums padėti.

Ketvirtame skyriuje „Dievas mūsų laukia ir mus apdovanoja Bažnyčioje“ pristatomos Velykos – didžiausia metų šventė. Tikėjimo tiesos apie Jėzų Švenčiausiajame Sakramente ir Šventosios Dvasios atsiuntimą padės mokiniams įgyti pasitikėjimo. Bažnyčia aiškinama kaip maldos namai ir gyva tikinčiųjų bendruomenė, kurios galutinis tikslas yra kiekvieno iš mūsų šventumas.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Dorinis ugdymas
Dalykas
Tikyba
Klasė
1 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
80
Pirmojo leidimo metai
2013
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-9955-29-231-9
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Katalikų pasaulio leidiniai“
Leidėjo adresas
Pylimo g. 27/14, LT-01309 Vilnius
Leidėjo telefonas
+37052122422
Leidėjo svetainė
www.katalikuleidiniai.lt
Leidėjo el. paštas
leidykla@katalikuleidiniai.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
Kataliku tikybos vadovelis 1 kl. pasirinktas.pdf
Paskirto vertintojo recenzija
Buti su Dievu 1 kl. paskirtas.pdf