DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d. Nauja informacija pateikiama atnaujintame Švietimo portale.

Dailė. Vadovėlis IX-X kl.

arrow_back Grįžti atgal

Dailė. Vadovėlis IX-X kl.
Staknienė Irena, Tuinylaitė Rima, Zareckienė Romualda

IX–X klasės dailės vadovėlis atitinka Bendrųjų programų reikalavimus, sistemina ir gilina mokinių meninės raiškos ir dailės pažinimo patirtį, logiškai pereina prie sąmoningo ir aktyvaus praeities ir dabarties meninių idėjų pažinimo, interpretacijos ir vertinimo.
Vadovėlis orientuotas į mokinį, yra patrauklus, žadinantis norą mokytis. Pritaikytas įvairiems mokymosi stiliams, skirtingos patirties mokiniams. Ugdo kūrybinį mąstymą – skatina mokinius išreikšti save, ieškoti idėjų įvairiuose šaltiniuose, tyrinėti tradicinius ir šiuolaikinius raiškos būdus, suprasti savo ir kitų kūrybą, kritiškai ir tolerantiškai ją vertinti. Lavina visus mokinių intelektinius gebėjimus; mokomoji medžiaga moko mąstyti, kelti savitas idėjas, aktyviai ir kūrybiškai dirbti. Temos ir užduotys išplaukia viena iš kitos, anksčiau įgyta patirtis siejama su nauja mokomąja medžiaga ir mokinio aplinka. Iliustruotas dailės, architektūros ir dizaino kūrinių pavyzdžiais. Šalia užsienio dailininkų pavardžių skliausteliuose parašyta pavardė originalo kalba, kuri padės ieškoti informacijos apie autorių ir jo kūrybos vaizdų internete, meno albumuose ir enciklopedijose.
Kiekvieną pamoką mokiniams keliami mokymosi uždaviniai, pateikiama informacija apie nagrinėjamą meninę problemą ir jos sprendimo būdus. Atsakydami į klausimus, mokiniai aiškinasi meninės kūrybos ypatumus, mokosi vertinti ir aptarti dailės kūrinius. Siūlomos raiškos užduotys skatina lyginti ir išmėginti įvairius tos pačios temos atskleidimo būdus, pratina įsivertinti ir apmąstyti savąją patirtį. Aptariami ir lavinami dailės gebėjimai, būtini ne tik menininko (dailininko, dizainerio, architekto, reklamos specialisto ir kt.),bet daugeliui kitų šiuolaikinių profesijų: vadybininko, gido, renginių organizatoriaus, kirpėjo, stilisto, konditerio, technologo, konstruktoriaus ir kt.).
Suteikiama puikių galimybių įsivertinti įgytą patirtį ir ieškoti naujų raiškos galimybių – kiekvieno skyriaus pabaigoje pateikiama žinių pasitikrinimo ir įsivertinimo testų, medžiagos dailės kūriniams tyrinėti, idėjų kūrybai, patarimų, kaip atlikti raiškos užduotis.

Dailės mokomąjį komplektą IX?X klasei „DAILĖ“ sudaro:

Vadovėlis

Kūrybinių užduočių sąsiuvinis

Interaktyvioji mokytojo knyga

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Meninis ugdymas
Dalykas
Dailė
Klasė
9 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
160
Pirmojo leidimo metai
2013
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06081-7
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
04-Dailes vadovelio IX-X klasei recenzija_pasirinktas rec..pdf
Paskirto vertintojo recenzija
05-Dailes vadovelio IX-X klasei recenzija_paskirtas rec..pdf