DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d.

Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Skelbiame iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ įdomiausių veiklų organizatorius
event 2022-10-03 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Skelbiame iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ įdomiausių veiklų organizatorius

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras skelbia organizacijų, aktyviausiai prisijungusių prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ ir pasiūliusių įdomiausių veiklų, sąrašą. Šių organizacijų atstovai spalio mėnesį bus apdovanoti kelione į Estiją, Saremos salą. 

Vasaros pradžioje Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pakvietė švietimo, kultūros ir kitas įstaigas įsitraukti į iniciatyvą „Atverk duris vasarai“.  
Šiemet iniciatyva vyko jau septintąjį kartą. Prie  iniciatyvos prisijungė ir galimybę daugiau nei 25 tūkstančiams vaikų turiningiau leisti vasarą suteikė per 270 įstaigų tiek miestuose, tiek kaimo vietovėse. Saugias edukacines erdves siūlė neformaliojo vaikų švietimo įstaigos, daugiafunkciai centrai, muziejai, bibliotekos, mokyklos. Vaikams organizuotos sporto varžybos, kūrybinės dirbtuvės, knygų skaitymo popietės ir kt. Daug dėmesio skirta siekiant skatinti ir sudaryti galimybes vaikams judėti, bendrauti, lavinti kūrybiškumą. Šiose veiklose buvo įtraukti ir Ukrainos vaikai.
Veiklos organizuotos kuo įvairiausios. Pavyzdžiui, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (VSAT prie LR VRM) Varėnos, Pagėgių pasienio rinktinės nariai, pasieniečiai, supažindino vaikus su pasieniečio darbo specifika: pademonstravo tarnybinį transportą, naudojamą ginkluotę bei specialiąsias priemones, papasakojo apie pasienyje dirbančių kinologų veiklą.
Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centre vaikai turėjo galimybę dalyvauti lipdymo iš molio, vilnos vėlimo bei medžio drožinėjimo užsiėmimuose.
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje kiekvieną vasaros ketvirtadienį ukrainiečių vaikai ir jų šeimų nariai buvo kviečiami į specialiai jiems skirtus kino seansus. Užsiėmimų metu buvo pristatomas filmas,  jo režisierius, tema. Vasaros laikotarpiu suorganizuota 11 užsiėmimų, kuriuose buvo rodomi filmai ukrainiečių kalba.
Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka vaikus kvietė aplankyti interaktyvias vasaros skaityklas lauke.
Panevėžio gamtos mokykloje laukė STEAM ir įvairios pažintinės-praktinės veiklos: buitinių atliekų prikėlimas antram gyvenimui, eksperimentinės, tyrinėjimo užduotys su vandeniu, pažintis su mokykloje auginamais gyvūnais, jų priežiūra bei kitos įdomios užduotys.

Iniciatyvos dalyviai aktualią informaciją mokiniams ir tėvams skelbė iniciatyvos internetiniame puslapyje https://www.lmnsc.lt/atviros_edukacines_erdves_2022/?m=1

Aktyviausiai iniciatyvoje dalyvavo ir daugiausia edukacinių erdvių atvėrė Šiaulių r., Jurbarko r., Joniškio r., Ukmergės ir Šilutės r. savivaldybių švietimo, kultūros ir kitos įstaigos. Aktyviai dalyvavo organizacijos ir iš kitų šalies rajonų.

Iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ draugai Kavosdraugas.ltSapiegosklinika.ltglasseson.ltrttax.lt skyrė papildomus prizus aktyviausiems organizatoriams.

Į kelionę kviečiamų organizatorių sąrašas.

Į kelionę kviečiamų organizacijų atstovai turi pateikti patvirtinimą apie dalyvavimą iki 2022 m. spalio 6 d. el. paštu dalyvauti@lmnsc.lt  arba tel. 8 614 44625.

Numatoma kelionės data – 2022 m. spalio 15–16 d. 
Daugiau informacijos apie iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ – tel. 8 614 44625