DĖMESIO: Ši Švietimo portalo versija neatnaujinama nuo 2023 m. gegužės 30 d.

Neformalusis vaikų švietimas

Grįžti

Lietuvos Metų vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimas skirtas mokytojai iš Jonavos
event 2023-02-07 domain Nacionalinė švietimo agentūra

Lietuvos Metų vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimas skirtas mokytojai iš Jonavos

Lietuvos Metų vokiečių kalbos mokytoja šiemet išrinkta Jurgita Skamaročienė, Jonavos Justino Vareikio progimnazijos vokiečių kalbos mokytoja ekspertė.

Šį apdovanojimą inicijuoja Vilniaus universiteto Filologijos fakultetas ir, bendradarbiaudamas su partneriais UAB „Stevila“, UAB „Reiz-Tech“, Vokietijos ambasada Vilniuje, Goethe’s institutu Lietuvoje, Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacija ir DAAD alumnų klubu, įteiks jį jau antrą kartą.

Šiais metais buvo įsteigtas ir Vokietijos ambasados Vilniuje prizas. Už ypatingą motyvaciją daryti pokytį vokiečių kalbos ugdyme ir nuolatinį dalyvavimą kasmetinėse Vokiečių kalbos dienose jis skirtas Vilniaus Karoliniškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytojai Irenai Vysockajai.

Nuoširdžiai sveikiname laureates, linkime įkvėpimo ir motyvuotų mokinių, norinčių mokytis vokiečių kalbos!

Kasmetinis Lietuvos Metų vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimas skiriamas mokytojoms ir mokytojams už aktyvią pastarųjų metų pedagoginę, organizacinę ir kūrybinę veiklą – vokiečių kalbos mokymą(si), tarpkultūrinį pažinimą ir daugiakalbystės sklaidą.

Pasak dr. Vaivos Žeimantienės, VU Filologijos fakulteto Vokiečių filologijos katedros vedėjos, šiuo apdovanojimu norima padėkoti vokiečių kalbos mokytojams ir mokytojoms už jų darbą bei paskatinti vokiečių kalbos mokymą(si) mokyklose.

Lietuvos mokyklų bendruomenių nariai, švietimo įstaigų ir asociacijų atstovai, taip pat vokiečių kalbos mylėtojai 2022 m. spalio-gruodžio mėn. buvo kviečiami nominuoti pretendentes ir pretendentus apdovanojimui. Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dekanės sudaryta komisija sulaukė anketų su vokiečių kalbos mokytojų vardais iš įvairių Lietuvos vietų: Jonavos, Kauno, Kazlų Rūdos, Klaipėdos, Kretingos, Skuodo, Šiaulių, Ukmergės ir Vilniaus.

Lietuvos Metų vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimas ir rėmėjų dovana Jurgitai Skamaročienei bus įteikti 2023 m. vasario 10 d. 12 val. Jonavos Justino Vareikio progimnazijoje (Chemikų g. 138, Jonava). Visus nominuotus mokytojus pasieks jiems skirtos atminimo dovanos.